Roman ‘Tafeldans’ ziet het licht

Groningen (14 januari) – Tafeldans, de nieuwe roman van Eric Bos ziet het licht tijdens een speciale presentatie bij Uitgeverij Passage op zaterdag 26 januari 16.00 uur. De presentatie heeft plaats in zaal Het Spectrum van de uitgeverij, Boterdiep 111 (Het Paleis)  in Groningen.

Tafeldans is gesitueerd in het Wenen van de negentiende eeuw. Een Duitse arts doet zijn opleiding tot psychiater en wordt, wanneer hij een privépraktijk heeft geopend, door keizerin Elisabeth van Oostenrijk geconsulteerd om haar chronische melancholie te genezen. Hij doet dat met de nieuwe methode van de praatkuur, gecombineerd met hypnose. De praatkuur- en hypnosesessies worden gedetailleerd beschreven. Tot het eind is het onduidelijk of de behandeling vruchten zal afwerpen. Intussen verkeert Wenen in een roerige tijd met hevig antisemitisme, een groeiend populisme en de opkomst van de vrouwenbeweging.

Eric Bos schreef eerder ‘De Trouwe Nimf’, eveneens een historische roman die zich in het achttiende-eeuwse Venetië afspeelt.
Op de presentatie van Tafeldans is iedereen welkom.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *