Tijdschrift Forma Aktueel verdwijnt

Groningen (15 november) – Forma Aktueel, het kleine, tweemaandelijkse tijdschrift van Galerie Forma Aktua in Groningen, verdwijnt. Deze maand komt het laatste nummer uit, nummer 101. Forma Aktueel begon in 1982 en bevat belangeloze artikelen en illustraties van kunstenaars, schrijvers, journalisten en dichters in de stad Groningen. Vanaf 2010 is Joanna Paskiewicz eindredacteur van het blad dat tot en met dit laatste nummer gratis te verkrijgen was bij Forma Aktua.

Volgens Joanna Paskiewicz is het besluit om de uitgave van het blad op te heffen zonder enige ruggespraak genomen. Vermoed wordt dat een gebrek aan financiën de oorzaak is. De openingstijden van de galerie zijn tevens teruggebracht tot vier in plaats van vijf dagen.

Intussen wordt er door de huidige redactie overwogen een doorstart te maken.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *