Herman Tulp maakt film over Geke Hankel

Groningen (27 november) – Beeldend kunstenaar en filmer Herman Tulp heeft een documentaire film gemaakt over het kunstenaarsmodel Geke Hankel, naar aanleiding van haar veertig-jarige jubileum als model.

In deze film vertelt Geke Hankel over haar carrière, de speciale plaats die ze innam bij kunstenaar Wout Muller, het model zitten voor een beroemde serie geënsceneerde foto’s van Erwin Olaf en de aandacht die ze trok van de Italaanse filmmaker Federico Fellini. Volgens haar zou hij haar hebben laten optreden in de beginscènes van de film ‘Il Casanova’ uit 1976.

    Geke Hankel in de film van Herman Tulp.

Ook kunstenaars als Matthijs Röling die haar hebben vereeuwigd, komen aan het woord over haar speciale kwaliteiten als model. Geke Hankel zit nog steeds model, onder andere op de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst en op de Academie Minerva in Groningen.

‘Geke Hankel, kunstenaarsmodel’ beleeft haar première in Museum De Buitenplaats op  zondag 20 januari 2013, aanvang 15.30 uur,na het recital dat pianiste Mariëtta Petkova vanaf 14.00 uur in De Buitenplaats geeft.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *