Kunst Scheringa Museum onder de hamer

Amsterdam (23 augustus) – Bij veilinghuis Christie’s worden op 18 september 160 internationale kunstwerken uit de voormalige collectie van het Scheringa Museum geveild. Christie’s organiseert een aantal rondleidingen op de kijkdag van deze veiling.

De collectie bestaat uit werk van realistisch werkende kunstenaars als Duane Hanson, Alex Katz en Eric Fischl. Ook werk van de Turkse kunstenaar Taner Ceylan, de Duitser Tim Eitel en de Israëlische kunstenaar Yigal Ozeri komen onder de hamer. In totaal wordt van 53 verschillende kunstenaars werk aangeboden met taxaties tussen de 800 en 200.000 euro.

De kunstwerken kwamen ter veiling door het faillissement van de DSB van Dirk Scheringa die bezig was zijn grote kunstcollectie in een nieuw te bouwen museum onder te brengen. Het museum werd niet afgebouwd, de collectie kwam onder curatele te staan.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *