Renaissance in het Noorden trok 25.000 bezoekers

Groningen – De kunstmanifestatie De Renaissance in het Noorden in zestien musea en andere expositielocaties heeft in totaal ruim 25.000 bezoekers getrokken.
De manifestatie, een initiatief van de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen, met klassiek-figuratief werk van honderd kunstenaars uit Friesland, Groningen en Drenthe, werd op 13 mei in het Natuurmuseum Leeuwarden geopend en sloot in Museum Stad Appingedam  op 17 juni.

De meeste Renaissancebezoekers werden geteld in Natuurmuseum Leeuwarden (8900), de Fraeylemaborg in Slochteren (5000), de Borg Verhildersum bij Leens (3400) en Museum Martena in Franeker (2500). Ook op de andere locaties kwamen aanzienlijk meer bezoekers dan gebruikelijk.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *