Groninger Persprijs 2012 naar Jantien Russchen

De Groninger Persprijs 2012 ging naar DvhN-verslaggeefster Jantien Russchen voor haar profiel van burgemeester Rehwinkel van Groningen met de titel ‘Dorpsburgemeester in de grote stad’. Voorzitster van de Groninger Persprijs, Ineke Noordhoff, maakte dat bekend tijdens de ‘Groninger News Night’ in bioscoop Images, waar zo’n 120 belangstellenden, journalisten, TV-verslaggevers en publiek aanwezig waren. De jury bestond uit Hanneke Boonstra (UK), Ton Broekhuis (Noorderlicht), Gijs Lensink (TV-Noord, Lejpo Siepe (free-lance journalist) en Ineke Noordhoff.
Andere genomineerden waren Paul Verkoelen van TV-Noord de gefilmde herdenkingsdienst van de vermoorde politieman Dick Haveman en Peter Souhoka, chef beeldredactie van het Dagblad van het Noorden voor de dagelijkse pagina Beeld. De 20-jarige UK-verslaggever Alain Dekker kreeg een Rookie uitgereikt als journalistiek talent van het jaar.
Vóór de uitreiking kwamen verschillende sprekers aan het woord en was er een speciale gast, de in Zwitersland woonachtige filmmaker Jacob Berger die voor de Zwitserse televisie het wereldnieuws op een originele en betrokken wijze in beeld brengt.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *