Docenten van OOK doen mee met Jan Mankesproject Belvédère

Afbeeldingsresultaat voor Antonia RehnenAntonia Rehnen: Jan Mankesproject, Museum Belvédère.

Heerenveen (18 oktober) – Twee docenten van Onderneming Op Kunstgebied (OOK) in Groningen, Antonia Rehnen en Eric Bos, lieten zich met nog 130 andere kunstenaars op verzoek van Museum Belvédère inspireren door de museumaanwinst ‘Slootje met overhangende dopheide’ van Jan Mankes. Alle variaties op één thema – tekeningen, schilderijen, foto’s, collages en keramische objecten – zijn te zien tot en met 30 oktober en worden bij opbod verkocht. Tot en met 20 oktober kunnen belangstellenden vanaf een overeengekomen bodemprijs in het museum bieden en van 21 tot en met 30 oktober via de veilingsite van Catawiki (www.catawiki.nl).

Vorig jaar werd het schilderij van Jan Mankes aan de collectie toegevoegd. Het verzoek was om geheel naar eigen inzicht (maar op het formaat van het schilderij!) beeldend te reageren op dit werk. De kunstenaars variëren van ‘realisten’ tot ‘abstracten’ en van schilders tot fotografen.

slootje van Jan Mankes - kopie.JPG wordt weergegeven
Eric Bos: Jan Mankes-project Belvédère.

De resultaten worden sinds 23 september getoond in een speciale presentatie. Er is een thema-uitgave van het museumtijdschrift MB over verschenen. Het project wordt afgesloten met een kunstveiling. Om Museum Belvédère – een particulier museum zonder structurele subsidie – financieel te ondersteunen, dragen de deelnemende kunstenaars een gedeelte (of soms zelfs de gehele) opbrengst af aan het museum.
Museum Belvédère maakt succesvolle tentoonstellingen, ziet zijn collectie jaarlijks groeien met belangrijke werken, maar heeft als enig niet-gesubsidieerd museum in Noord-Nederland steeds meer moeite zijn exploitatie op orde te houden. Verschillende initiatieven zijn ontwikkeld om daar verandering in te brengen.

Over Eric Bos

Eric Bos Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/visualia/public/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *